<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
18.10.2023 333

США відібрали 2 тисячі військових для можливого перекидання до Ізраїлю, - WSJ

Сполучені Штати відібрали близько 2 тисяч військовослужбовців для підготовки до потенційного розгортання на підтримку Ізраїлю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

За словами офіційних осіб, перед військовослужбовцями поставлені такі завдання, як надання консультативної та медичної допомоги, і вони представляють усі Збройні сили США.

Військові не призначені для виконання бойових завдань. Жоден піхотинець не отримав наказу про готовність до розгортання.

Наразі військовослужбовці розміщені як на Близькому Сході, так і за його межами, зокрема в Європі.

Незрозуміло, за яких обставин і куди США можуть спрямувати ці війська, однак рішення Пентагону свідчить про те, що він готується надати підтримку ізраїльським військам у разі початку Ізраїлем наземного вторгнення в Сектор Газа.

Вторгнення ХАМАС в Ізраїль

7 жовтня терористи ХАМАС атакували Ізраїль з боку сектору Газа. Бойовики захопили заручників, убили сотні цивільних і взяли під контроль деякі військові об'єкти.

Ізраїль, зі свого боку, заявив про "стан війни" і початок контртерористичної операції "Залізні мечі".

Пізніше Ізраїль пообіцяв знищити терористичне угруповання ХАМАС, яке править сектором Газа, в помсту за найсмертельніший напад на єврейське цивільне населення з часів Голокосту.

Оценка материала:

5.00 / 1
США відібрали 2 тисячі військових для можливого перекидання до Ізраїлю, - WSJ 5.00 5 1
Політика / Світ
18.10.2023 333
Еще материалы раздела «Світ»