<
НОВИНИ ДНЯ: Німеччина надасть Україні черговий пакет військової допомоги на 500 млн євро: що туди увійде  ГУР уточнило дані про атаку на катери "Тунець": втрати РФ зросли  Чому в Україні труднощі з виробництвом снарядів стандарту НАТО: відповідь зброяра  Прогноз погоди на літо 2024: чи чекати українцям сильної спеки  "Чорна бухгалтерія" та мовчання порнозірки: Трампа визнали винним за всіма 34 пунктами звинувачення  Трамп обрав собі радника на випадок повернення до Білого дому: цікаві деталі від WSJ  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогнозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.10.2023 381

Видаліть цю частину груші восени — і наступного року зберете найбільший урожай

Що потрібно робити восени з грушею? Не забувайте про обрізування та формування дерева, адже це допоможе отримати великий урожай наступного року.

8d7697842191806ef644aca37e47ac29_19.10.23

Раніше ми писали про те, які квіти потрібно садити на ділянці, щоб на ній не росли бур'яни. Але потрібно пам'ятати і про те, що восени в саду важливо проводити обрізання деяких плодових дерев. Зокрема, варто подумати про формування крони груші. Пише ТСН. 

Завдяки такій процедурі дерево не буде витрачати поживні речовини на непотрібні пагони, а використає їх для майбутнього формування плодів. Це значно підвищить урожайність.

Додатково обрізування довгих гілок у груші покращить висвітлювання крони. Вона буде краще та рівномірно продуватися, за рахунок чого зменшиться кількість шкідників та хвороб. Фахівці впевнені, після обрізування і за належного догляду з одного дерева можна зібрати до 200 кг плодів.

В літній період груші сильно ростуть, тому їхня крона загущається. На стовбурах та скелетних гілках можуть з'являтися пагони, які садівники називають "вовчками". На них не формуються плоди, але такі гілки можуть забирати у дерева надто багато сил та енергії.

Зазвичай вовчки — це потужні та товсті однорічні пагони, які ростуть вертикально. Тому фахівці рекомендують насамперед видаляти саме їх. З них можна залишити лише пару-трійку, з яких пізніше сформується крона. Також не забудьте почистити всі хворі, засохлі або пошкоджені гілки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Видаліть цю частину груші восени — і наступного року зберете найбільший урожай 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.10.2023 381
Еще материалы раздела «Суспільство»