<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
19.10.2023 385

Частина зброї ХАМАСу надійшла з Росії: депутат Кнессета пояснив, як РФ утворила альянс з Іраном

Росія змінила стратегію гри та утворила стратегічний альянс з Іраном.

22fab0af8477900d4626e56a6d3f2727_19.10.23

Депутат Кнесета Еєєв Елькін висунув звинувачення в адресу Росії у сприянні бойовикам ХАМАСу з сектору Газа. Пише ТСН. 

У своєму виступі на радіостанції 103FM Елькін стверджує, що частина зброї, що опинилася в руках терористів, походить із Росії, пишуть "Новини Ізраїля".

“Я не впевнений, що вони точно знають, як воно потрапило туди, навмисно чи ненавмисно, чи через усіляких посередників, але ми знаємо, що ці терористи ХАМАС були навчені в Сирії та Лівані “Хезболлою” та іранцями, і, очевидно, між російськими та іранцями існує дуже тісна співпраця у Сирії”, - повідомив Елькін.

Депутат також зазначив, що Росія змінила стратегію гри та утворила стратегічний альянс з Іраном. За його словами, Іран тепер допомагає Росії в війні в Україні, а Москва своєю чергою підтримує Тегеран та його союзників на інших фронтах.

"У відносинах з Росією відбуваються дуже складні речі, у тому числі деякі заяви російського президента, який порівнює те, що відбувається в Газі з Другою світовою війною", - сказав Елькін.

Депутат також наголосив, що це є нагадуванням для тих, хто намагався лавірувати між Москвою та Вашингтоном, про те, хто є справжнім союзником Ізраїлю. Він закликав засудити дії Росії, однак наголосив, що наразі Ізраїль не зацікавлений у війні на півночі, і його дії не залежать від рішень Росії.

Нагадаємо, що в Ізраїлі різко зросла кількість загиблих українців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Частина зброї ХАМАСу надійшла з Росії: депутат Кнессета пояснив, як РФ утворила альянс з Іраном 5.00 5 1
Політика / Світ
19.10.2023 385
Еще материалы раздела «Світ»