<
НОВИНИ ДНЯ: Залужний і Ліна Костенко отримали звання почесних громадян Києва  Спека не повернеться: в яких регіонах України 10 травня очікувати заморозків  Чи є загроза для допомоги Україні на тлі виборів у Європі: оцінка посла ЄС  Вірменія відмовилася фінансувати ОДКБ, до якої входить Росія  Говорити про ефект допомоги Україні від США на полі бою надто рано, - глава Пентагону  До України повертаються заморозки: прогноз погоди на 10 травня  Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росіявсі новини дня
18.10.2023 256

НБУ пояснив, чому в Україні не з'являються нові банки

В Україні відсутній попит на створення нових банків. За останні п'ять років Національний банк України (НБУ) не отримав жодного пакета документів.

Про це заступник голови НБУ Дмитро Олійник розповів в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"Кількість звернень від небанківських гравців теж на низькому рівні, водночас цього року попит вищий порівняно з 2022 роком", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Олійник уточнив, що від початку цього року Нацбанк отримав понад два десятки звернень – більшість від фінкомпаній і лізингодавців, є також страхові компанії, тоді як торік було лише шість заяв.

"З них половину відхилено, решта ще на розгляді", - додав він.

Нагадаємо в Україні залишилося 63 платоспроможних банки. З початку 2023 року збанкрутували чотири банки: "Айбокс Банк", "Форвард", "Конкорд" та Укрбудінвестбанк.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ пояснив, чому в Україні не з'являються нові банки 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
18.10.2023 256
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»