<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
20.10.2023 772

"Дуже неприємно це бачити": прем'єр Естонії про зустріч Орбана з Путіним

Зустріч прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана і російського диктатора Володимира Путіна, яка відбулася вчора, було дуже неприємно бачити.

wikimedia_org_kaja_kallas_24_650x410_20.10.23

Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Вона зазначила, що фотографії прем'єр-міністра Угорщини, який тисне руку російському диктатору Володимиру Путіну, були дуже неприємними.

Також вона додала, що вони кидали виклик логіці з огляду на минулу історію відносин Будапешта з Москвою.

"Угорщина розвиває тісніші зв'язки з Росією, ніж інші держави Європейського союзу, і її розглядають як ключового потенційного супротивника рішення, яке мають ухвалити в грудні, щодо того, чи розпочинати переговори про вступ до ЄС з Україною, що потребуватиме одностайної підтримки 27 членів блоку", - йдеться в матеріалі.

"Як можна потиснути руку злочинцеві, який вів агресивну війну, особливо вихідцю з країни з такою історією як Угорщина?", - сказала Каллас.

Йдеться про угорське повстання 1956 року, яке було придушене радянськими танками і військами. У боях загинуло щонайменше 2600 угорців і 600 радянських солдатів.

Зустріч Орбана і Путіна

Учора Орбан провів зустріч із Путіним. Вони підтвердили свою прихильність до двосторонніх зв'язків на тлі війни проти України.

"Угорщина ніколи не хотіла протистояти Росії, навпаки, метою Угорщини завжди було налагодити і розширювати взаємно найкращі контакти, і нам це вдалося", - сказав Орбан.

Угорський прем'єр заявив, що намагається "врятувати все, що можна" з двосторонніх контактів, і зацікавлена у продовженні економічної співпраці, "поки що це можливо".

Орбан і Путін зустрілися в урядовому гостьовому будинку, де Путін зупинився перед початком міжнародного форуму з китайської ініціативи "Пояс і шлях".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Дуже неприємно це бачити": прем'єр Естонії про зустріч Орбана з Путіним 5.00 5 2
Політика / Світ
20.10.2023 772
Еще материалы раздела «Світ»