<
НОВИНИ ДНЯ: Чебуреки із заварного тіста: простий рецепт  Хто планував убити Зеленського: усі подробиці замаху — огляд  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Путін не збирається зупинятися, він в інформаційному акваріумі, - Зеленський  Рецепт супу-пюре з цвітної капусти з вершками  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Мікрокредити. Як скористатися чужими грішми, не потрапивши в борговий зашморгвсі новини дня
Політика
Світ
20.10.2023 453

У погромах прикордонних кібуців Ізраїлю брали участь діти та жінки з Гази — ЗМІ

Ті, хто вижив в кібуці, згадують, що чули голоси жінок та дітей, які грабували їхні будинки.

e17f1071a542716c9bc7beed625fc22b_20.10.23

У різанині в Ізраїлі 7 жовтня брали участь не лише боєвики ХАМАСу, а й прості жителі Гази, у тому числі діти, жінки та люди похилого віку. Пише ТСН. 

Про це йдеться у матеріалі репортера BILD Бйорна Штрицеля, який взяв інтерв'ю у кількох свідків трагедії 7 жовтня у кібуці Нір Оз на півдні Ізраїлю, що розташований лише за два кілометра від сектора Гази.

Не лише свідчення очевидців-ізраїльтян, але й фото, що було оприлюднено, свідчать про участь у нападі звичайних жителів Гази. На одному з кадрів видно людину похилого віку на милицях.

Розповідь вцілілих ізраїльтян

Гілі Хацут із Нір Оза замкнувся з дружиною та чотирма дітьми у захищеній кімнаті. Бойовики не змогли відчинити двері і пішли далі. Сім'я просиділа під замком кілька годин.

"Ми чули, як у кібуц прибуває все більше автомобілів та мотоциклів", – розповів він.

За його словами, через Нір Оз йшли сотні людей, що кричати та святкували, включно із жінками та дітьми.

"Ми чули, як вони бігали по наших кімнатах, грабували, крали іграшки", – згадує чоловік.

"Ті, хто прийшов з Гази, знущалися над загиблими, кричали їм "Хаг самеах!" ("Щасливого свята!"). Терористи розвели вогонь і намагалися викурити родину Хацута з укриття, але ті помочилися на одяг та зачинили їй двері від диму", – йдеться у репортажі.

Хацут говорить, що багато хто у прикордонних кібуцах виступав за мир із палестинцями.

"Газа нас зрадила. Наш кібуц завжди був дуже лівим. Ми завжди були в контакті із сусідами, багато хто тут працював. Ми ходили до них на весілля, завжди відстоювали їхні права. Весь кібуц виходив на демонстрацію за Газу, а вони так ударили нам у спину", – сказав очевидець трагедії.

Раніше повідомлялося, що в Ізраїлі кількість загиблих українців унаслідок нападу ХАМАСу зросла. Відомо про 23-х людей.

Оценка материала:

5.00 / 1
У погромах прикордонних кібуців Ізраїлю брали участь діти та жінки з Гази — ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
20.10.2023 453
Еще материалы раздела «Світ»