<
НОВИНИ ДНЯ: Церковний календар на липень 2024 року: коли Собор святого архангела Гавриїла та Успіння святої Анни  Найтепліший місяць року: "Укргідрометцентр" спрогнозував, яка погода буде у липні  Мобілізація в Україні: скільки часу залишилося, щоб оновити дані в ТЦК та що чекає на ухилянтів  Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідором  Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? Що кажуть у Раді та чи чекати змін призовного вікувсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.10.2023 284

Глава НБУ пояснив, як уникнути економічної кризи в Україні після перемоги

Після перемоги у війні перед Україною постануть нові завдання. Починати підготовку слід уже зараз.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на інтерв'ю голови Національного банку України Андрія Пишного виданню Global Finance.

"Фундаментальною передумовою повоєнного зростання є макроекономічна та фінансова стабільність. Воєнні перемоги можуть викликати в країнах економічні кризи. Нам необхідно уникнути цього", - сказав він.

Як зазначив Пишний, НБУ разом із урядом рухається до найкращих, більш стабільних макроекономічних умов у співпраці з партнерами, зокрема в рамках нової програми, яку підтримує МВФ.

За його словами, крім залучення ресурсів, перед Україною постане завдання забезпечити їхнє ефективне використання в реконструкції. Відновлення має бути зосереджено на восьми областях. Перші дві - це безпека, а також макроекономічна та фінансова стабільність. Інші шість - це прогрес на шляху до членства в ЄС, пожвавлення кредитування, повернення вимушених мігрантів, регіональна політика, страхування від військових та політичних ризиків, а також цифрова трансформація.

"Ми розуміємо, що повоєнне відновлення буде тривалим. Нам слід розпочати підготовку вже зараз. Обговорення продовжуються. У НБУ найпотужніша аналітична команда в Україні, і ми шукаємо глобальну експертизу, яка підтримає нас на цьому шляху", - додав Пишний.

Оценка материала:

5.00 / 2
Глава НБУ пояснив, як уникнути економічної кризи в Україні після перемоги 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
19.10.2023 284
Еще материалы раздела «Економіка»