НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
19.10.2023 495

ЗСУ ліквідували російського терориста "Бабая" на Запорізькому напрямку

Українські військові ліквідували на Запорізькому напрямку бойовика Олександра Можаєва на прізвисько "Бабай". Він воював проти України з 2014 року.

2_1440_19.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на радника мера Маріуполя Петра Андрющенка в Telegram.

Про ліквідацію терориста почали повідомляти російські так звані "воєнкори" ввечері 18 жовтня. Ймовірно, бойовик загинув у Запорізькій області.

Що відомо по Можаєва

Як відомо, Можаєв з 1990-х років перебував у козацькому формуванні "Вовча сотня". Росіяни вперше заговорили про нього під час окупації Криму та частини Донбасу у 2014 році. Росіяни назвали його "казаком Бабаєм" і "донєцким ополчєнцем".

"Бабай" брав участь у бойових діях, зокрема в Слов'янську та Краматорську. Згодом терорист втік до Росії. Можаєва засудили до 5 років за зберігання марихуани. Також на окупованій частині Луганської області на бойовика завели справу за підозрою у зґвалтуваннях та вбивствах.

Втрати росіян на війні проти України

Нагадаємо, що Міноборони РФ приховує свої втрати у війні проти України. На початку повномасштабного вторгнення у Шойгу значно применшували кількість загиблих, а потім і зовсім почали замовчувати це питання.

Російські опозиційні ЗМІ встановили поіменний список з понад 30 тисяч військових РФ, які загинули в Україні.

За даними Генштабу ЗСУ, в Україні було ліквідовано понад 290 тисяч окупантів. Лише за останню добу ЗСУ знищили 630 загарбників.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ ліквідували російського терориста "Бабая" на Запорізькому напрямку 5.00 5 2
Політика / Україна
19.10.2023 495
Еще материалы раздела «Україна»