<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
19.10.2023 326

"Енергоатом" виступив за скасування цінових обмежень на енергоринку

Державна компанія "Енергоатом" закликала до повного скасування цінових обмежень на ринку електроенергії (прайс-кепи).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника директора з правових питань "Енергоатом-Трейдинг" Віктора Качуренка.

Він зауважив, що через покладений на "Енергоатом" обов’язок із фінансування тарифу на електроенергію для населення в рамках діючого ПСО компанія несе велике фінансове навантаження.

Качуренко додав, що зважаючи на поточну ситуацію з цінами на електроенергію та на перспективу проходження опалювального сезону, важливо сформувати відповідні умови на ринку, щоб "Енергоатом" міг повністю покрити свої витрати з фінансування тарифу для населення.

"Компанія очікує, що НКРЕКП зможе прийняти виважене рішення щодо перегляду граничних цін на ринку електроенергії. У листі ми окремо кажемо про скасування граничних цін", - наголосив він.

Представник "Енергоатом-Трейдинг" наголосив, що це спростить виконання фінансових зобов’язань компанії, зокрема щодо фінансування тарифу для населення.

Раніше державне підприємство "Оператор ринку" звернулося до Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з проханням встановити прайс-кепи на такому ж рівні, як і в Євросоюзі.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Енергоатом" виступив за скасування цінових обмежень на енергоринку 5.00 5 1
Політика / Україна
19.10.2023 326
Еще материалы раздела «Україна»