<
НОВИНИ ДНЯ: Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться всі новини дня
Політика
Світ
21.10.2023 491

Майже 70% опитаних у світі вимагають від своїх урядів підтримати Україну

Майже 70% опитаних у світі кажуть, що їхній уряд має підтримати Україну, оскільки вона захищається від російської агресії.

iris_t_sls_gettyimages_1241457826_2_650x410_21.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування GlobeScan.

Більшість у всіх 30 опитаних країнах та територіях, за винятком Мексики, хочуть, щоб їхні уряди підтримували Україну.

Результати показують, що в середньому 29% опитаних країн і територій "цілком згодні" з тим, що їхній уряд має підтримувати Україну в її захисті від російської агресії, а ще 40% "частково згодні". Лише 11% "категорично не згодні", а 20% "частково не згодні".

Найбільше підтримують Україну жителі Португалії (86%), Швеції (81%) та Австралії (80%), за ними прямують жителі Великобританії (79%) та Канади (78%). Найменше хочуть, щоб їх уряд підтримував Україну (46%), мексиканці, за ними йдуть колумбійці (51%), індонезійці (54%), саудівці (55%) та перуанці (55%).

У США, країні, яка надає Україні найбільшу військову допомогу, 70% людей хочуть, щоб їх уряд підтримав Україну. У Німеччині ще одному ключовому постачальнику військової допомоги 66% підтримують цю ідею.

Загалом опитані люди у країнах Європи та Північної Америки, як правило, більше підтримують Україну, тоді як мешканці Латинської Америки висловлюють найменшу підтримку.

Більшість у всіх 30 опитаних країнах та територіях, за винятком Мексики, хочуть, щоб їхні уряди підтримували Україну.

Опитування майже 30 000 осіб у 30 країнах та територіях було проведено у липні та серпні 2023 року. Приблизно 1000 осіб у кожній країні взяли участь у глобальному дослідженні, в якому їх запитували про їхні стосунки, думки та поведінку з низки важливих питань та виклики, що стоять перед світом.

Нагадаємо, за даними опитування Reuters/Ipsos, серед американців обох основних політичних партій знижується підтримка постачання зброї Україні, що є застережливим знаком для Києва, який значною мірою покладається на американську зброю у боротьбі з російським вторгненням.

Оценка материала:

5.00 / 2
Майже 70% опитаних у світі вимагають від своїх урядів підтримати Україну 5.00 5 2
Політика / Світ
21.10.2023 491
Еще материалы раздела «Світ»