<
НОВИНИ ДНЯ: Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадіввсі новини дня
Політика
Європа
21.10.2023 407

На тлі працевлаштування українців у Європі зменшився дефіцит робочої сили – єврокомісар

Ситуація з нестачею робочої сили покращилася.

34bf449b9952b4743ee3dadfc3351393_21.10.23

Після початку повномасштабного вторгнення відбувся серйозний наплив українців до країн Європейського Союзу. Вони отримали доступ до ринку праці, що допомогло покращити показники із працевлаштування у ЄС. Пише ТСН. 

Про це сказав єврокомісар із питань зайнятості та соціальних прав Ніколя Шміт в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Понад мільйон українців підписали контракт

Як зазначив Шміт, в 11 країнах центральної та східної Європи знайшли роботу понад 60% українців працездатного віку. Раніше вони були зареєстровані як шукачі роботи.

"Це мало певний вплив на покращення ситуації з дефіцитом робочої сили на багатьох європейських ринках праці", – зазначив єврокомісар.

Наразі точної цифри за всіма країнами немає. Попередньо йдеться про близько 1,5 мільйона українців. Така цифра, каже Шміт, зафіксована станом на квітень 2023 року, коли люди підписали контракт, знайшовши роботу.

Нагадаємо, серед біженців з України в Німеччині втричі збільшилася частка чоловіків у порівнянні з періодом на початку повномасштабної війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
На тлі працевлаштування українців у Європі зменшився дефіцит робочої сили – єврокомісар 5.00 5 2
Політика / Європа
21.10.2023 407
Еще материалы раздела «Європа»