<
НОВИНИ ДНЯ: Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливостівсі новини дня
Політика
Світ
21.10.2023 1352

Фон дер Ляєн розповіла, звідки бойовики ХАМАС отримують зброю

Бойовики отримали з Ірану понад 90% озброєння.

270a9d7f2c7eb0191264f1e3b3ce5ca0_21.10.23

Більшість військової техніки, а це 93%, яку мають наразі мають бойовики ХАМАСу, постачається з Ірану. Пише ТСН. 

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Слід посилити санкції проти Ірану, який постачає зброю ХАМАС. За нашими оцінками, 93% зброї ХАМАС надійшло з Іран", - наголосила очільниця Єврокомісії.

З її слів, ризик поширення війни між ХАМАС та Ізраїлем на Близький Схід є "реальним".

Президентка Єврокомісії нагадала, що Іран також регулярно надає військову допомогу Росії, яка використовує іранське озброєння, зокрема ударні дрони-камікадзе, проти мирних українців.

Як повідомлялося, Associated Press з посиланням на офіційних осіб Південної Кореї повідомляє, що ХАМАС використовував зброю з КНДР для нападу на Ізраїль. Зокрема, бойовики могли використати РПГ F-7. F-7 стріляє однією боєголовкою і швидко перезаряджається, "що робить його цінною зброєю для бойовиків в умовах зіткнення із важкою технікою".

Оценка материала:

5.00 / 4
Фон дер Ляєн розповіла, звідки бойовики ХАМАС отримують зброю 5.00 5 4
Політика / Світ
21.10.2023 1352
Еще материалы раздела «Світ»