<
НОВИНИ ДНЯ: Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуваннямвсі новини дня
Політика
Світ
21.10.2023 403

Ізраїль вирішив заблокувати Al Jazeera на території країни, - ЗМІ

Уряд Ізраїлю вирішив заблокувати катарський телеканал Al Jazeera на території країни. Цьому передувала низка скандалів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на кореспондента ізраїльської державної телекомпанії Kan Аміхая Штайна у Twitter.

"Уряд Ізраїлю схвалює: можна буде закрити офіси Al Jazeera в Ізраїлі, включаючи конфіскацію обладнання мережі", - зазначив журналіст.

За його словами, ізраїльський уряд вважає, що трансляції Al Jazeera загрожують громадянам та армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Що цьому передувало

Після вторгнення бойовиків ХАМАС на територію Ізраїль катарський телеканал Al Jazeera почали звинувачувати у поширенні фейків та пропаганди. Прикладом став вибух на території лікарні "Аль-Ахлі" у Секторі Газа.

Al Jazeera стверджує, що Ізраїль завдав удару по шпиталю, де були сотні цивільних. При цьому трансляція телеканалу зафіксувала виліт ракети з території Гази.

Додамо, що ЦАХАЛ заперечує свою причетність до обстрілу лікарні. Ізраїль заявив про "осічку" ракети "Ісламського джихаду". При цьому, за даними ЦАХАЛу, ракета впала не на лікарню, а на автостоянку поблизу.

Також Ізраїль звинувачує ХАМАС у тому, що бойовики намагаються приховати те, що "насправді сталося" в лікарні, і завищують кількість жертв.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ізраїль вирішив заблокувати Al Jazeera на території країни, - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
21.10.2023 403
Еще материалы раздела «Світ»