<
НОВИНИ ДНЯ: Спека сягне 34 градусів, але будуть грози: синоптики дали прогноз на початок тижня в Україні  Дощі з грозами та спека до +35 °C: прогноз погоди з 10 червня  Мінлива хмарність та до +28°С: прогноз погоди по Київщині на 7 червня  6 червня Київ накриє спека: прогноз погоди від Укргідрометцентру  Частину України накриють грози, шквали і град: синоптики уточнили прогноз на четвер  Синоптикиня попередила, кому погода 6 червня подарує приємну прохолоду, а кому спеку та грозові дощі  Короткочасні дощі з грозами: синоптик дала прогноз погоди на 5 червнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.10.2023 460

Що приготувати зі вчорашньої картоплі: 4 страви, від яких уся родина буде в захваті

Як надати вчорашній картоплі друге життя: чотири смачні страви, які варто приготувати.

41c375afe7c27c6d50a9ec20efe3d48f_22.10.23

На ранок, напевно, в кожній оселі в холодильнику залишається вчорашня їжа. Дуже часто це картопляне пюре. Однак не варто поспішати викидати картоплю, коли їй можна дати друге життя. Трохи кулінарної магії – і вся родина буде просто в захваті від такої смакоти. Розповідаємо, що можна приготувати зі вчорашньої картоплі. Пише ТСН. 

Оладки зі вчорашньої картоплі

Пюре стане ідеальним складником для приготування смачних картопляних оладок. Потрібно додати в картоплю яйце, трохи борошна і порізану зелень. Це може бути кріп, петрушка та зелена цибуля. Сформуйте із суміші невеличкі коржики та обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Така страва може стати чудовою закускою або гарніром до м’яса. Якщо маєте бажання та трохи часу, в оладки можна додати начинку, тоді вийдуть смачні картопляники. Туди можна додавати тушковану капусту, гриби, рис та яйце, м’ясо тощо. Вся родина неодмінно буде в захваті від таких пиріжків.

Картопляні крокети

Якщо бажаєте здивувати свою сім’ю вишуканим обідом чи вечерею, тут у пригоді також стане вчорашнє картопляне пюре. Додайте до нього трохи натертого твердого сиру – підійде будь-який сорт, що є в холодильнику. Подрібніть зелень, додайте в суміш, сформуйте кульки, трохи приплюснувши їх. Далі обваляйте крокети в яйцях і сухарях та обсмажте до хрусткої скоринки. Подавайте страву на стіл зі сметаною, це буде дуже смачно.

Картопляні ньокі

Якщо залишилося багатенько пюре, тоді ця страва точно для вас. Для приготування тіста потрібні 1-2 яйця, залежно від кількості пюре, пів чайної ложки солі, склянка борошна. До пюре треба додати збите із сіллю яйце, потім всипати половину борошна та замішати тісто, поступово ввівши залишок борошна. За необхідності можна додати 1-2 ст. л. борошна. Тісто потрібно вимішувати доти, доки воно не буде липнути до рук. Потім поділіть його на 3 частини, скатайте в тоненькі ковбаски діаметром до 2 см. Нарізаємо на невеличкі шматочки та кидаємо в окріп. Воду заздалегідь варто трохи підсолити. Щойно ньокі спливуть на поверхню – отже, вони вже готові. Вони добре зберігаються в морозилці, тому їх не обов’язково варити всі одразу, якщо вийшло більше, ніж потрібно.

Запіканка зі вчорашньої картоплі

Для того, аби приготувати смачну запіканку, візьміть залишки пюре, три яйця, 100 грамів бекону й сиру, зелень, сіль і перець за смаком. Бекон треба нарізати соломкою та обсмажити упродовж 2-3 хвилин, потім додаємо його до картопляного пюре. Туди ж заливаємо злегка збиті яйця, висипаємо спеції та зелень. Все потрібно ретельно перемішати. Духовку розігріти до 200 градусів. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, перекладаємо туди картоплю, посипаємо сиром і готуємо 15-20 хвилин.

Що зробити зі вчорашньої смаженої картоплі: картопляна запіканка з фаршем

Якщо залишилася смажена картопля, з неї також можна приготувати смачну страву. Для цього потрібні картопля, 300 грамів фаршу, три яйця, одна середня цибулина, столова ложка томатної пасти, чверть склянки молока, 30 грамів вершкового масла, спеції та сіль за смаком. Окремо треба обсмажити фарш із цибулею, томатною пастою та спеціями. До форми для запікання, змащеної вершковим маслом, викладаємо картоплю, потім фарш. Все це заливаємо збитими яйцями з молоком. За бажанням можна прикрасити запіканку тертим сиром. Випікаємо в духовці 10-15 хвилин за температури 200 градусів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що приготувати зі вчорашньої картоплі: 4 страви, від яких уся родина буде в захваті 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.10.2023 460
Еще материалы раздела «Суспільство»