<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитиме  Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причину  Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbesвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.10.2023 399

5 найкращих рецептів

Комусь приготування їжі допомогло впоратися з нудьгою, а комусь — весело провести час із дітьми на кухні й потішити близьких смачною вечерею.

8edcf2cea662634ce6831e8f96d44e0a_22.10.23

Ми хочемо нагадати вам п'ять дуже простих страв, які обов'язково сподобаються вашій родині і продемонструють вашу кулінарну майстерність. Пише ТСН. 

Гарбуз із сиром

Гарбуз — це унікальний продукт, з якого можна готувати що завгодно: солодощі, пироги, перші страви і супи. Його навіть можна їсти сирим і додавати в салати. Також він ідеально поєднується з солоними сирами і зеленню. Але саме цей спосіб його приготування дуже простий, а завдяки тривалому терміну зберігання цього осіннього овоча, ви можете готувати його всю зиму. Запечений гарбуз із сиром — дуже хороший варіант вечері, а доповнити його можна запеченим курячим філе.

Інгредієнти:

Гарбуз

оливкова олія

суміш перців

сушені італійські трави

сванська сіль

ваш улюблений сир

Спосіб приготування ми писали тут.

Смачне картопляне пюре

Напевно, немає нічого смачнішого від цієї простої страви. Ми готуємо картопляне пюре часто, і в кожного воно виходить по-своєму, тому що хтось додає молоко, а хтось — масло. Ми вирішили поділитися дуже простим способом приготування картопляного пюре, завдяки цьому рецепту воно виходить ніжним, кремовим і ароматним, а завдяки цибулі та вершковому маслу — солодкуватим. Прекрасно з ним поєднується оселедець, свіжий салат, стейк або соковита котлета.

Інгредієнти:

Картопля

вершкове масло

цибуля

сіль

суміш перців

Спосіб приготування ми писали тут.

Італійська запіканка з баклажанів

Цим рецептом поділився з нами бренд-шеф Андрій Величко і він запевняє, що баклажани хороші в будь-якому вигляді — і запечені, і смажені, й мариновані. Тому він вирішив розповісти, як приготувати італійську запіканку з баклажанів.

Приготувати її зовсім не складно, а смак точно всім сподобається. А якщо додати до цього рецепту м'ясний фарш, картоплю і соус бешамель, то отримаємо грецьку мусаку.

Інгредієнти:

Баклажани — 1 кг

помідори — 700 г

цибуля ріпчаста — 1 шт.

часник — кілька зубчиків;

перець чилі — 1/4 шт. (за смаком)

моцарелла — 200 г

олія рослинна — 2-3 ст. ложки

базилік — 1 пучок

прованські або італійські трави — 1 ч. л.

сіль перець

Спосіб приготування ми писали тут.

Голландський млинець

Голландський млинець, відомий ще як німецький млинець або голландський пух, не має жодного стосунку до Голландії. Більш того, батьківщиною цієї незвичайної страви вважається США. Першими його спробували відвідувачі сімейного ресторану Manca's Cafe в Сіетлі. Тут цей десерт почали подавати ще в 1940-х, а назву придумала дочка власника Віктора Манке.

Традиційно голландський млинець випікають у чавунній сковороді, а подають гарячим, поки він не осів. Така страва ідеально підходить до сніданку або може стати повноцінним десертом.

Інгредієнти:

2 яйця

200 мл теплого молока

3 ст. л. пшеничного борошна

3 ст. л. рослинної олії

1 ст. л. розтопленого вершкового масла

1 ч. л. ванільного цукру

1 ч. л. цукрової пудри

50 г полуниці

1 банан

лимонний сік

дрібка солі

Спосіб приготування і відеоверсію рецепту ми публікували тут.

Оладки з капустою

Це практично універсальний рецепт, адже готувати такі оладки можна і на сніданок, і на обід, і навіть для гостей. Адже це швидко, просто і дуже смачно. Придумав цей незвичайний рецепт шеф-кухар Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

Для начинки:

капуста (приблизно четвертина) — 250-300 г

сік лимона — 1 ст. л.

сіль — 1 ч. л.

Для тіста:

кефір — 300 мл

борошно — 200 г

яйце — 1 шт.

цукор — 1 ч. л.

сода — ½ ч. л.

соняшникова олія (+100 мл для смаження млинців) — 3 ст. л.

сіль — 1 щіпка

сметана (для подавання) — за бажанням

базилік (для подавання) — за бажанням

Спосіб приготування ми писали тут.

Оценка материала:

5.00 / 2
5 найкращих рецептів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.10.2023 399
Еще материалы раздела «Суспільство»