<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
22.10.2023 804

Українці досягають успіху, Путіну нічого не вдалося – Байден

Байден вважає, що Захід не може дозволити Путіну перемогти.

4a783051b5cb5371861bea8a33befcbd_22.10.23

Коли президент РФ Володимир Путін вдерся в Україну, він думав, що візьме Київ та всю Україну за лічені дні. Пише ТСН. 

Про це президент США Джо Байден заявив у зверненні до нації через війну в Україні та Ізраїлі.

«Минуло понад рік – Путіну нічого не вдалося. І він продовжує провалюватися. Київ все ще стоїть. Україна відвоювала понад 50% територій, які Росія колись окупувала», - зауважив він.

«Ми не можемо дозволити і не дозволимо терористам як ХАМАС та тиранам як Путін перемогти. Я відмовляюся це припускати. У такі моменти ми маємо пам'ятати, хто ми. Ми є Сполученими Штатами Америки. І немає нічого, що нам не під силу, якщо ми робимо це разом», - саме так Байден закінчив звернення до американського народу.

Нагадаємо, що раніше Байден назвав допомогу Україні розумною інвестицією і попросив Конгрес про екстрене фінансування.

Очікується, що наступного дня Білий дім надішле запит до Конгресу на суму близько 100 мільярдів доларів, який включатиме оборонну допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, а також фінансування зусиль із посилення безпеки на кордоні США з Мексикою.

Водночас додамо, що не всі у Конгресі підтримують спільну допомогу для України та Ізраїлю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українці досягають успіху, Путіну нічого не вдалося – Байден 5.00 5 2
Політика / Світ
22.10.2023 804
Еще материалы раздела «Світ»