НОВИНИ ДНЯ: Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Україна
21.10.2023 442

Данілов відкинув можливість припинення вогню в Україні за посередництва Китаю

Припинення вогню в Україні за посередництва Китаю неможливе. Україна не сяде за стіл переговорів, поки російські війська не покинуть окуповані території.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на секретаря Ради нацбезпеки та оборони України Олексія Данілова в інтерв'ю Kyodo News.

Данілов прокоментував заяви РФ та Китаю про нібито зміцнення зв'язків між країнами. На його думку, Москва "втратила свою незалежність і тепер змушена покладатися на такі країни, як Китай, Північна Корея та Іран".

При цьому секретар РНБО відкинув можливість припинення вогню за посередництва Китаю. Раніше у Пекіні заявляли, що готові сприяти "якнайшвидшого припинення вогню" і переговорам між Україною та РФ.

"Немає жодних переговорів, доки Росія продовжує окупувати (українську) територію, включаючи Крим", - додав Данілов.

Він назвав російського диктатора Володимира Путіна "терористом", додавши, що "сучасний Гітлер на ім'я Путін убив 500 наших дітей".

Оценка материала:

5.00 / 1
Данілов відкинув можливість припинення вогню в Україні за посередництва Китаю 5.00 5 1
Політика / Україна
21.10.2023 442
Еще материалы раздела «Україна»