<
НОВИНИ ДНЯ: Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадіввсі новини дня
Політика
Україна
22.10.2023 344

Росіянам немає чим перехоплювати ATACMS - експерт

Росіянам немає чим перехоплювати балістичні ракети ATACMS.

Про це в ефірі Українського Радіо сказав експерт з ракетно-ядерного озброєння Олександр Кочетков.

"Вона (ракета - ред.) має дуже велику швидкість, яка значно більша за швидкість звуку, а тому дуже швидко потрапляє в ціль. І до цього неможливо підготуватися, росіянам немає чим її перехопити", - зазначив він.

Експерт додав, що від ракети ATACMS захиститися вкрай складно, бо вона летить з відстані 160-300 км, а за секунди на політ зреагувати вкрай важко. "Це тільки випадковість, що в неї можна влучити", — додав Кочетков.

Експерт припустив, що найближчим часом постачання таких ракет Україні нарощуватиметься.

За його словами, якщо на озброєнні ЗСУ будуть сотні ATACMS, можна буде говорити про перелам у наступі ЗСУ. І поставка американцями ATACMS може нарешті спонукати канцлера Німеччини Олафа Шольца надати Україні ракети TAURUS.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіянам немає чим перехоплювати ATACMS - експерт 5.00 5 2
Політика / Україна
22.10.2023 344
Еще материалы раздела «Україна»