<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
23.10.2023 505

Євросоюз та США закликали Китай вплинути на Росію, щоб вона припинила агресію проти України

США та ЄС готові розбудовувати конструктивні та стабільні відносини з Китаєм.

140e799ea9452dc9ff76139eec2685ff_23.10.23

Євросоюз та Сполучені Штати закликали владу Китаю скористатися своїм впливом на Росію, щоб та закінчила війну проти України. Пише ТСН. 

Про це йдеться у підсумковій заяві саміту ЄС-США.

"Ми закликаємо Китай натиснути на Росію, щоб вона зупинила свою агресивну війну, та негайно, повністю та безумовно вивела свої війська з України. Ми закликаємо Китай підтримати широкий, справедливий та тривалий мир, на основі територіальної цілісності та принципів й цілей Хартії ООН, включно шляхом прямого діалогу з Україною", - йдеться у документі.

США та ЄС також заявили про готовність розбудовувати конструктивні та стабільні відносини з Китаєм.

"Необхідно співпрацювати з Китаєм, враховуючи його роль в міжнародному співтоваристві та розмір економіки, щодо вирішення глобальних викликів та у питаннях, що складають взаємний інтерес. Ми закликаємо Китай взаємодіяти з нами, у тому числі на міжнародній арені, в таких сферах як кліматична криза та криза біологічного розмаїття, розв'язання проблем боргової стійкості та фінансових потреб найбільш вразливих країн, глобальне здоров’я та готовність до пандемій, макроекономічна стабільність тощо", - наголошується у спільній заяві лідерів Сполучених Штатів та Європейського Союзу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розслідування пошкодження газопроводу Balticconnector у Балтійському морі, що з’єднує Фінляндію з Естонією, зосереджене на ролі китайського контейнеровоза NewNew Polar Bear.

Крім того, ми раніше інформували, що лідер КНР Сі Цзіньпін пропонує “старому другу” Путіну будувати “новий світовий лад”.

Оценка материала:

5.00 / 2
Євросоюз та США закликали Китай вплинути на Росію, щоб вона припинила агресію проти України 5.00 5 2
Політика / Світ
23.10.2023 505
Еще материалы раздела «Світ»