<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєктвсі новини дня
Політика
Україна
23.10.2023 399

Навіщо Путіну потрібна Україна: думка військового експерта

Росія продовжує бачити "величезну загрозу" у Північноатлантичному Альянсі.

3a6cc490c943262ac47c53343916e20d_23.10.23

Кремлівському диктатору потрібна Україна, щоб вести екзистенційну війну проти НАТО. Йому потрібні людські ресурси, які воювали б за Росію. Пише ТСН. 

Про це полковник армії Великої Британії у відставці, військовий експерт Глен Грант сказав в ефірі телеканалу "Еспресо".

Путін хоче відвернути увагу Заходу від війни в Україні

Як наголосив Грант, російський президент уже залучив багато українців із Криму та Херсона, які воюють по той бік лінії розмежування. Про це не можна забувати.

"Це той сценарій, якого він прагне. Путін продовжуватиме встановлювати світовий порядок. Він підтримуватиме все, що схоже на ХАМАС, як і будь-яку війну на Близькому Сході, чи в Африці", – відзначив полковник.

Військовий експерт вважає, що наразі Путін хоче перемикнути увагу Заходу, який зосереджений на Україні. Саме тому впродовж наступного року він шукатиме усі можливі засоби, щоб відвернути увагу, час та ресурси Заходу, який підтримує Україну.

"Не знаю, що саме, але Путін уже зараз щось активно планує. Незабаром щось станеться, і нам потрібно бути ментально готовими. Путін може по-справжньому програти екзистенційну війну виключно в Україні. І саме тому Україна повинна поставитися до цього дуже серйозно. Тому що може статися щось, що точно буде не на користь втілення стратегії українського військового командування", – резюмував Глен Грант.

Раніше йшлося про те, що у Кремлі мають вибрати між кандидатами, які стануть наступниками президента Росії Володимира Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Навіщо Путіну потрібна Україна: думка військового експерта 5.00 5 2
Політика / Україна
23.10.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»