<
НОВИНИ ДНЯ: Що зміниться для військовозобов'язаних від 17 липня – відповідь Міноборони  Росіяни відзвітували про удар по системі Patriot. Повітряні сили кажуть, що то були макети  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадіввсі новини дня
Політика
Україна
23.10.2023 567

Росія шукає прогалини в українській ППО перед зимовим ракетним терором – ISW

Окупанти використовують різні комбінації ракет, бомб та БпЛА.

1900c3ccbe20cfe51a427f12074b96c9_23.10.23

Російські загарбники готуються до зимового ракетного терору та шукають прогалини у протиповітряній обороні України. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики стверджують, що росіяни почали застосовувати поєднання ракет, керованих авіабомб та безпілотників, чого раніше не було.

У Південному оперативному командуванні повідомили, що російські війська завдали ударів невідомими ракетами класу "повітря-земля" по Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

Крім того, ворог застосував ракети Х-59 у Дніпропетровській області, Миколаївській і Херсонській областях, а крилаті ракети "Іскандер-К" та БПЛА "Шахед" у Кривому Розі в ніч з 20 на 21 жовтня.

Також російська тактична авіація одночасно випустила 30 модифікованих керованих бомб КАБ по прифронтовій частині Херсонської області.

Речниця Південного оперативного командування України капітан першого рангу Наталія Гуменюк заявила, що російські війська ніколи раніше не застосовували таку комбінацію озброєнь у подібних серіях ударів, і заявила, що російські війська переносять основні операції в повітря.

"Заява Гуменюк перегукується з попередженням речника ВПС України полковника Юрія Ігната від 8 жовтня про те, що російські війська напередодні зими посилюють удари з безпілотників", - зазначили в ISW.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Київщині в ніч проти 22 жовтня була оголошена повітряна тривога.

Крім того, ми раніше інформували, що ніч проти 22 жовтня у низці областей оголосили повітряну тривогу через загрозу застосування ворогом ударних БпЛА та ракетного озброєння.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія шукає прогалини в українській ППО перед зимовим ракетним терором – ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
23.10.2023 567
Еще материалы раздела «Україна»