<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
23.10.2023 295

Грав важливу роль в атаках по Ізраїлю. ЦАХАЛ вбив одного з ключових артилеристів ХАМАС

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) ліквідувала заступника начальника артилерійськими силами терористів ХАМАСу Мухаммеда Катмаша. Вважається, що він відіграв ключову роль в атаках на Ізраїль.

__reyim_izrayilskiy_viyskoviy_teritoriya_festivalyu_gettyimages_1715820072_650x410_23.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Армії оборони Ізраїля.

"Винищувачі ЦАХАЛу вбили Мухаммеда Катмаша, заступника начальника артилерійського комплексу ХАМАС у секторі Газа, який відповідав за артилерійські операції у Центральній бригаді ХАМАС у Секторі Газа", - йдеться у повідомленні.

Що відомо про Катмаша?

За даними ізраїльського військового командування, "він відіграв значну роль у плануванні та проведенні вогню по Ізраїлю із сектору Газа у попередніх раундах бойових дій".

Що відбувається в Ізраїлі

З сьогоднішнього ранку ЦАХАЛ продовжує завдавати ударів по терористичних об'єктах ХАМАС у Секторі Газа, у тому числі по командиру артилерійського осередку та низці інших терористичних бойовиків. Крім того, на удари зазнали завод з виробництва зброї та військовий командний центр ХАМАС.

Нагадаємо, 7 жовтня,бойовики ХАМАС із Сектору Газа атакували південь та центр Ізраїлю. По території Ізраїлю було випущено тисячі ракет і снарядів. Зокрема, за даними ЦАХАЛу, понад 550 ракет, випущених бойовиками ХАМАСу з 7 жовтня, впали на території Сектору Газа, убивши палестинців. До цього, на півночі сектора Газа було ліквідовано високопоставленого лідера угруповання "Палестинський ісламський джихад" Мусу Насіра.

Оценка материала:

5.00 / 2
Грав важливу роль в атаках по Ізраїлю. ЦАХАЛ вбив одного з ключових артилеристів ХАМАС 5.00 5 2
Політика / Світ
23.10.2023 295
Еще материалы раздела «Світ»