<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
23.10.2023 421

Китай "повільно поглинає російські території": економіст спрогнозув, що чекає на РФ

У Росії "дуже радіють візиту Путіна до Китаю", але економіст застерігає їх.

50b56be6157c7cfd0fbdfb56ceed04c1_23.10.23

Китай "бере в оренду" російські землі в Сибіру, однак не збирається їх повертати. Пише ТСН. 

Таку думку висловив Кандидат економічних наук Іван Ус, передає Еспресо.

"В Росії дуже радіють візиту Путіна до Китаю. Оскільки він нікуди не їздив останнім часом. Для Росії це більше демонстративний візит. Проте для Китаю це можливість повільного поглинання російської території. Дійсно, китайці її не захоплюють, а просто беруть в оренду. Однак потім вони навряд чи її повернуть", - вважає він.

Економіст також пояснив, чому китайці відмовляють будувати газопровід на території Росії.

"Півроку тому росіяни пропонували збудувати другу гілку. На що китайці відповіли, що вони не проти, якщо росіяни будуть її будувати за власні кошти. Також в Пекіні заявили, що можливо вони й не будуть купувати газ новозбудованою гілкою. Адже вони чудово памʼятають історію ЄС та газопроводу “Північний потік-2", - зазначив він.

Як повідомляло раніше видання Reuters, Китай запідозрили у газовій диверсії у Балтійському морі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай "повільно поглинає російські території": економіст спрогнозув, що чекає на РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
23.10.2023 421
Еще материалы раздела «Світ»