<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
23.10.2023 389

Ізраїль може скасувати наземну операцію у Секторі Гази. ЦАХАЛ назвав умову

Армія Ізраїлю скасує наземну операцію у Секторі Гази, якщо бойовики ХАМАС звільнять усіх заручників і здадуться.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міжнародного речника Армії оборони Ізраїлю Джонатана Конрікуса в інтерв’ю ABC.

"Якщо ХАМАС вийде зі своїх укриттів, в яких ховається за ізраїльським цивільним населенням, як він це робить зараз, поверне наших заручників - усіх 212 - і беззастережно здасться, тоді війна закінчиться. Якщо вони цього не зроблять, нам, ймовірно, доведеться увійти й зробити це", - сказав Конрікус.

Водночас він не відповів, чому наземне вторгнення у Сектор Гази відкладається, попри багатоденні розмови про це. Натомість заявив, що ізраїльські війська "повністю ліквідують ХАМАС".

Речник ізраїльської армії також додав, що люди "повинні ставати на чийсь бік, відповідно до власної моралі".

Конрікус також відповів на питання щодо гуманітарної ситуації в Газі, зазначивши, що не вважає, що Ізраїль варто змушувати забезпечувати продовольством ворога, який "запускає ракети по громадянам і намагається їх вбити".

Оценка материала:

5.00 / 2
Ізраїль може скасувати наземну операцію у Секторі Гази. ЦАХАЛ назвав умову 5.00 5 2
Політика / Світ
23.10.2023 389
Еще материалы раздела «Світ»