<
НОВИНИ ДНЯ: Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°всі новини дня
Політика
Україна
24.10.2023 550

Окупанти створюють нову базу ЧФ РФ: у ГУР розкрили деталі

У ГУР підтвердили, що частину кораблів окупанти перемістили до Новоросійська.

de22f827c60914c4682974055bc2da79_24.10.23_1

Російські окупанти відчули загрозу у Криму після серії ударів та спецоперацій Сил оборони України. Зараз вони перебазовують свої кораблі з бухти Севастополя на територію РФ, тобто "готують нове місце". Пише ТСН. 

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю "Апостроф TV".

У ГУР підтвердили, що частину кораблів окупанти перемістили до Новоросійська. Попри це, тамтешній невеликий порт не здатний розмістити всі кораблі Чорноморського флоту РФ. Тому у Кремлі вирішили використати для цього окуповану територію Грузії.

"Тривають активні роботи в місті Очамчире, це Абхазія ― росіяни там провели днопоглиблювані роботи, десь зробили реконструкцію портової інфраструктури, для того щоб забезпечити там базування військових кораблів. Але це, знову ж таки, буде невелике [місце]", ― зазначив представник ГУР МО України.

За його словами, завдання України щодо Криму залишається незмінним.

"Наша задача ― повністю звільнити окупований Крим.  Ми від неї не відступимось. Для цього необхідно знищити окупаційне угруповання, яке там знаходиться", ― наголосив Вадим Скібіцький.

Чорноморський флот РФ

У ВМС ЗСУ прокоментували, чи може з'явитися база Чорноморського флоту РФ в Абхазії, яку більшість країн визнають як окуповану частину Грузії.

У тимчасово окупованому Криму російські військові встановили загородження на вході до Севастопольської бухти, де розташована головна база Чорноморського флоту.

Окупаційна "влада" у Криму розосереджує корабельний склад ЧФ у Севастополі, рятуючись від нових атак України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Окупанти створюють нову базу ЧФ РФ: у ГУР розкрили деталі 5.00 5 2
Політика / Україна
24.10.2023 550
Еще материалы раздела «Україна»