<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Світ
24.10.2023 392

Військові США "рішуче реагуватимуть" у разі ескалації на Близькому Сході, - Білий дім

Американські війська будуть "відповідним чином розміщені" на Близькому Сході на тлі побоювань, що війна між Ізраїлем і ХАМАС може перерости в ширший регіональний конфлікт.

Про це заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на NBC News.

"Найближчими днями, за вказівкою президента Джо Байдена, міністр оборони наказав військовим здійснити кроки з підготовки до цього, щоб переконатися в тому, що ми перебуваємо в належному становищі, як із погляду можливості захисту наших сил, так і рішучого реагування в разі потреби", - заявив він.

Кірбі додав, що Пентагон планує направити на американські авіабази в регіоні додаткові засоби ППО на додаток до вже розгорнутих кар'єрних ударних груп.

За його словами, що адміністрація Байдена обізнана про те, що іранський уряд продовжує підтримувати бойовиків ХАМАС і "Хезболли" в Лівані, і заявив, що США не допустять, щоб "будь-яка загроза нашим інтересам у регіоні залишилася без відповіді".

Напад ХАМАС на Ізраїль

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС увірвалися на територію Ізраїлю. Під час масштабного нападу вони розстрілювали і крали мирних жителів, відео своїх звірств терористи публікували в соцмережах.

Після цього Ізраїль почав військову операцію проти ХАМАС під назвою "Залізні мечі". ЦАХАЛу вдалося вибити бойовиків із території країни. Наступним етапом може стати наземна операція в Секторі Газа.

Bloomberg писав, що уряди США та Європи чинять тиск на Ізраїль з метою змусити його відкласти наземну операцію в Газі. Зокрема, щоб виграти час для секретних переговорів, що ведуть через Катар з метою звільнення заручників, які утримують ХАМАС.

Крім того, бойовики заявляли, що готові відпустити деяких заручників в обмін на припинення вогню по Газі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військові США "рішуче реагуватимуть" у разі ескалації на Близькому Сході, - Білий дім 5.00 5 1
Політика / Світ
24.10.2023 392
Еще материалы раздела «Світ»