<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Світ
24.10.2023 407

"Погана сучасна пародія". Орбан порівняв членство в Євросоюзі з радянською окупацією

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан помітив нібито схожість методів Євросоюзу з радянськими репресіями.

_orban_gettyimages_1411410768_650x410_24.10.23

Як повідомляє РБК-Україна, заяву глави угорського уряду наводить Associated Press.

Орбан під час виступу, присвяченого річниці антирадянської революції в Угорщині 1956 року, звинуватив Євросоюз у спробах позбавити його країну самобутності та нав'язати їй ліберальну демократію. Таку ідеологію угорці нібито відкидають.

Він також додав, що Брюссель "використовує проти Угорщини методи, які нагадують часи радянського правління".

"Сьогодні з'являються речі, які нагадують нам про радянські часи. Так, буває, що історія повторюється… На щастя, те, що раніше було трагедією, тепер у найкращому разі комедія. На щастя, Брюссель - це не Москва. Москва була трагедією. Брюссель - це просто погана сучасна пародія", - наголосив прем'єр.

Варто зауважити, що кожна країна ЄС має право вийти з блоку відповідно до своїх конституційних вимог. Так, у 2020 році Британія припинила своє членство в ЄС у результаті референдуму.

Скандальні заяви Орбана

Зазначимо, Віктор Орбан неодноразово вирізнявся скандальними заявами та діями. Зокрема він розповідав про те, що не вважає російського диктатора Володимира Путіна воєнним злочинцем.

Також прем'єр Угорщини виступає за подальшу співпрацю з Москвою, незважаючи на її загарбницьку війну проти України.

Тому політика Орбана у питанні російського вторгнення часто розходиться з тією, яку підтримує Євросоюз.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Погана сучасна пародія". Орбан порівняв членство в Євросоюзі з радянською окупацією 5.00 5 2
Політика / Світ
24.10.2023 407
Еще материалы раздела «Світ»