<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт  Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлемвсі новини дня
Політика
Україна
25.10.2023 987

Зарплату чиновників в Україні хочуть змінити: Кабмін працює над грейдінгом посад

В Україні хочуть переглянути встановлення зарплат для чиновників. Тепер їх визначатимуть на підставі класифікації посад.

3j0a3391_id81517_1300x867_37_650x410_25.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Кабінету Міністрів України.

У відомстві зазначають, що уряд ухвалив проект постанови "Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році".

Документ затверджує каталог типових посад державної служби та критерії віднесення до таких посад. Також визначається алгоритм проведення класифікації посад держслужби, а держоргани зобов'язуються провести таку класифікацію протягом місяця.

В уряді пояснюють, що класифікація посад дозволить запровадити систему визначення постійного розміру оплати праці конкретних працівників - грейдінг.

"Це дозволить враховувати навантаження, складність та відповідальність роботи при встановленні зарплат та запровадити єдині підходи на державній службі - однакова робота має оплачуватись на одному рівні по всій системі державного управління", - наголосили у відомстві.

Таким чином буде посилено роль посадового окладу та врегульовано граничні розміри премій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зарплату чиновників в Україні хочуть змінити: Кабмін працює над грейдінгом посад 5.00 5 2
Політика / Україна
25.10.2023 987
Еще материалы раздела «Україна»