<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Світ
26.10.2023 442

США доправили ескадрилью F-16 на Близький Схід

Сполучені Штати Америки доправили ескадрилью винищувачів F-16 на Близький Схід для посилення військової присутності в регіоні ізраїльсько-палестинського конфлікту.

f_16_ssha_gettyimages_886721352_2_1300x820_2_650x410_26.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Центрального командування США у Twitter.

 

"Експедиційна ескадрилья винищувачів F-16 прибула в зону Центрального командування з метою посилення присутності США для стримування подальшої агресії", - сказано в заяві.

За американськими правилами ескадрилья складається з 12 літаків.

Варто зауважити, що напередодні адміністрація Джо Байдена відправила до Ізраїлю тризіркового генерала морської піхоти та ще кількох офіцерів для допомоги керівництву ізраїльської армії під час операції в секторі Гази.

Вторгнення ХАМАС до Ізраїлю

7 жовтня терористи ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали як військових, так і мирних жителів.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала операцію проти бойовиків. Очікується, що у її рамках пройде введення військ на територію Сектору Гази.

При цьому ізраїльські військові вже провели кілька рейдів у Газі, в рамках яких було знищено угруповання бойовиків ХАМАС.

До того ж, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант наголошував, що його країна планує смертоносну атаку на Сектор Гази.

Оценка материала:

5.00 / 2
США доправили ескадрилью F-16 на Близький Схід 5.00 5 2
Політика / Світ
26.10.2023 442
Еще материалы раздела «Світ»