<
НОВИНИ ДНЯ: Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелямивсі новини дня
Політика
Світ
26.10.2023 990

Діє як Гітлер. Чеський політик розповів, чому Путіну не вдалося захопити Україну

Російський диктатор Володимир Путіну всіх випадках, коли розпочав війну у Грузії, чи під час захоплення Криму, діяв як Адольф Гітлер. Водночас під час спроби захоплення України йому не вдалося здійснити вже знайомий сценарій, бо він не очікував на відсіч.

_vistrchil_facebook_com_milosvystrcil_650x410_26.10.23

Про це заявив голова Сенату парламенту Чехії Мілош Вистрчіл, пише РБК-Україна з посиланням на Кримську платформу.

"Він не очікував відсічі. На щастя, цього разу він цього не розрахував. Україна почала захищатися і демокритичний світ прокинувся. Сьогодні все виглядає інакше. Ми підтримуємо Україну в її боротьбі проти російського агресора", - сказав він.

Політик вважає, що у Путіна ненажерливість агресора і в Чехії "ці тенденції добре знають".

"І було дуже великою помилкою у 2008 році коли Путін робив те, що й робив у Абхазії в Грузії. І потім у 2014 році, коли він прийшов до Криму і також приховано вступив до Луганська і Донецька, а ми не дали адекватної реакції. І тому коли у 2022 році приїхали російські танки на територію України, ми побачили, що Путін діє подібно Адольфу Гітлеру", - додав Вистрчіл, зазначивши, що про це в Чехії говорили вже не раз, зокрема під час Кримської платформи у 2021 році.

Порівняння Путіна з Гітлером

Зазначимо, що після вторгнення Росії в Україну російського президента Володимира Путіна постійно порівнюють із Адольфом Гітлером. Зокрема, раніше віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс заявляв, що президент Росії Володимир Путін перебуває у такому самому становищі, як Гітлер у 1943 році. Причому постійний представник України при ООН Сергій Кислиця висловив думку, що у Путіна два варіанти - здатися або накласти на себе руки, як Гітлер. Зазначимо, що 94% українців вважають, що Путін є сучасним Гітлером.

Оценка материала:

5.00 / 3
Діє як Гітлер. Чеський політик розповів, чому Путіну не вдалося захопити Україну 5.00 5 3
Політика / Світ
26.10.2023 990
Еще материалы раздела «Світ»