НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Європа
26.10.2023 344

Вступ України до ЄС: Шольц закликав інвестувати в Україну як майбутнього члена об'єднання

Наша держава продовжує впроваджувати реформи, необхідні для вступу до ЄС.

97234ea6662ae1b28d05ed8062d364b5_26.10.23

Німеччина вважає Україну майбутнім членом Європейського Союзу, тож Берлін супроводжуватиме Київ на цьому шляху. Європейським партнерам вигідно вкладати кошти в українську економіку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву канцлера Німеччини Олафа Шольца на шостому Німецько-українському економічному форумі.

"Той, хто інвестує в Україну зараз, інвестує у майбутнього члена ЄС", – наголосив Шольц.

Що сказав Шольц

За словами канцлера, попри триваючу широкомасштабну військову агресію Росії, Україна змогла забезпечити працездатність своєї економіки. Так, прогнозовані цифри економічного зростання України є обнадійливими. Йдеться і про те, що в Україні продовжують працювати майже 2 тисячі німецьких компаній.

Крім того, Шольц наголосив на важливості інтеграції громадян України, які виїхали з країни через повномасштабне вторгнення РФ. Він закликав підприємства у Німеччині працевлаштовувати їх.

Зараз Німеччина готує для України зимовий пакет допомоги на суму близько 1,4 мільярда євро. Передовсім йдеться про системи ППО. Ймовірно, РФ буде повторно атакувати енергетичні об'єкти в Україні, наголосив Шольц, тож необхідно створити надійний "захисний щит".

Голова уряду ФРН також акцентував, що цього тижня у Німеччині схвалили пакет підтримки енергосистеми України, який складає 80 мільйонів євро.

Нагадаємо, уряд Німеччини виділить ще 200 мільйонів доларів на відновлення України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вступ України до ЄС: Шольц закликав інвестувати в Україну як майбутнього члена об'єднання 5.00 5 1
Політика / Європа
26.10.2023 344
Еще материалы раздела «Європа»