<
НОВИНИ ДНЯ: Коли винищувачі F-16 з'являться в Україні: експерт назвав важливі умови  Про що домовилися Путін та Кім Чен Ин: у господаря Кремля було дві мети – Портников  Як засолити огірки за 30 хвилин  Телескоп зафіксував галактику з чорною дірою масою як 200 мільйонів сонць  Експерти надали Раді безпеки ООН "неспростовні" докази використання Росією ракет з КНДР, - AP  Не тільки через війну. Чому Україну не беруть в НАТО  Рецепт вишневого пудингувсі новини дня
Політика
Україна
27.10.2023 363

Безпілотників буде більше. Міноборони допустило до експлуатації нові зразки дронів

Завдяки новій схемі спрощеного допуску інновацій на поле бою, Міністерств оборони України допустило до експлуатації одразу кілька нових зразків БпЛА.

_viyskoviy_operator_dron_bpla_gettyimages_1245877961_42_650x410_27.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу міністерства.

"Вперше це відбулося завдяки новій схемі спрощеного допуску інновацій на поле бою впродовж кількох днів. Те, що раніше гальмувало місяцями, запрацювало за швидким та прозорим алгоритмом", - пише пресслужба.

Як відзначають в Міноборони, FPV-дрони є важливим інструментом для знищення російських терористів й захисту нашої країни від ворога. Міністерство робить усе, аби кількість БпЛА ставала лише більшою.

Виробництво дронів в Україні

Як розповідав колишній міністр оборони Україн Олексій Резніков, на озброєнні наших воїнів вже більше 20 нових найменувань дронів українського виробництва. Наразі в Україні, як відзначив він, справжній бум виробництва дронів. Зокрема, через те, що уряду вдалося спростити процедури для розробників, а також виробників озброєння та військової техніки.

Зокрема Кабінет міністрів виділив в поточному році 40 мільярдів гривень для інвестицій в українських виробників безпілотників.

Детальніше про виробництво дронів в Україні можна прочитати в матеріалі "Крила та очі ЗСУ. Як Україна розпочала випуск дронів і що заважало зробити це раніше"

Оценка материала:

5.00 / 1
Безпілотників буде більше. Міноборони допустило до експлуатації нові зразки дронів 5.00 5 1
Політика / Україна
27.10.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»