<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
27.10.2023 470

До Саакашвілі допустили лікарів – опубліковано висновок про стан здоров'я ув'язненого політика

Група фахівців, які опублікували висновок про стан здоров'я колишнього президента Грузії, не бере участі у безпосередньому процесі лікування пацієнта.

20acec842ba01593cc85fec626969654_27.10.23

За результатами візиту групи медичних фахівців до ексголови Грузії Міхеіла Саакашвілі опубліковано висновок про стан його здоров'я. Пише ТСН. 

Про це повідомив апарат народного захисника.

Метою візитів експертної групи з дня її створення був і є контроль за наданням медичних послуг пацієнтові,

"(У пацієнта спостерігається) загальна слабкість, втрата рівноваги, почуття оніміння кінцівок, занепад сил, втрата концентрації, погіршення пам'яті... Симптоматичне лікування триває", – йдеться в документі.

У висновку також наголошується, що пацієнт переважно лежить, відчуває слабкість, на запитання відповідає неохоче, вага пацієнта – 70 кілограмів.

"Спостерігається певна позитивна динаміка, проте основна картина: атрофія м'язів, нейропатія, погіршення когнітивних функцій залишається незмінною. Хворий потребує ретельного медичного спостереження", – додали експерти.

До Саакашвілі 19 жовтня приїхали невролог Тенгіз Цуладзе, кардіолог Георгій Качарава та ендокринолог Ніно Заврашвілі.

"В онлайн-дискусії, що відбулася після візиту, також взяли участь кардіолог Георгій Папіашвілі, анестезіолог-реаніматолог Георгій Григолія, терапевт Григол Хурцидзе та гематолог, клінічний онколог, терапевт та фахівець з паліативної медицини Аїда Гозалова", – повідомляють в апараті Народного народного депутата.

Нагадаємо, влітку 2023-го до експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі допустили групу польських лікарів, які здійснили комплексне медичне обстеження ув'язненого політика.

До того вигляд Саакашвілі шокував світ – він критично схуд.

Україна висловила протест послу Грузії через катування ув'язненого політика.

Американський експерт-токсиколог Девів Сміт припустив, що експрезидента Грузії могли отруїти важкими металами.

Оценка материала:

5.00 / 2
До Саакашвілі допустили лікарів – опубліковано висновок про стан здоров'я ув'язненого політика 5.00 5 2
Політика / Україна
27.10.2023 470
Еще материалы раздела «Україна»