<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
27.10.2023 851

Чи чекати на конфлікт з Вірменією: в Азербайджані зробили заяву щодо кордонів

Лунали побоювання, що після успішної операції з фактичної ліквідації невизнаного Нагірного Карабаху – міжнародно визнаної території Азербайджану – Баку може силою прокласти Зангезурський коридор.

b834f110f884edf9c5c47a19c14139c0_27.10.23

Головний помічник президента Азербайджану Ільхама Алієва з питань зовнішньої політики Хікмет Гаджиєв заявив, що інформацію про неминучість нового конфлікту з Вірменією відкинуто. Він також заперечив припущення про те, що Баку може застосувати силу для захоплення стратегічно важливого транспортного коридору всередині сусідньої країни. Йдеться про прокладання Зангезурського коридору. Пише ТСН. 

Про це Хікмет Гаджиєв сказав в інтерв’ю Politico.

За словами помічника президента Азербайджану, проєкт Зангезурського коридору втратив актуальність для Баку.

"Замість цього ми можемо зробити це територією Ірану", – додав радник азербайджанського очільника.

Водночас Гаджиєв зазначив, що розбудову транспортного сполучення та зв'язок в межах двосторонньої взаємодії не знято з обговорення, але це вимагатиме від вірменської сторони демонстрації того, що "вони справді зацікавлені в цьому".

Нагадаємо, 19 вересня Баку почав у Карабаху "антитерористичні заходи". Втім, вже 20 вересня "влада" невизнаної республіки заявила, що Карабах припиняє вогонь і складає зброю,

За тиждень "влада" Карабаху підписала указ про припинення існування республіки від 1 січня 2024 року.

Пізніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна готова підписати мирну угоду з Азербайджаном до кінця року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи чекати на конфлікт з Вірменією: в Азербайджані зробили заяву щодо кордонів 5.00 5 1
Політика / Світ
27.10.2023 851
Еще материалы раздела «Світ»