<
НОВИНИ ДНЯ: Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°всі новини дня
Політика
Світ
27.10.2023 307

Бойовики ХАМАСу та "Ісламського джихаду" пройшли підготовку в Ірані, - WSJ

Сотні бойовиків палестинських терористичних угруповань із сектору Гази пройшли спеціальну підготовку в Ірані незадовго до нападу на Ізраїль.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

За даними видання, джерела, знайомі із даними розвідки, заявляють, що близько 500 бойовиків ХАМАСу та "Ісламського джихаду" у вересні брали участь у військових навчаннях в Ірані.

Навчання проводилися офіцерами підрозділу іноземних операцій Корпусу вартових Ісламської революції. На цих навчаннях був присутній генерал Ісмаїл Каані, глава сил Кудас.

Наземна операція Ізраїлю

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС розпочали вторгнення до Ізраїлю. Вони викрадали та вбивали мирних жителів, а відео своїх звірств публікували у соцмережах.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила початок операції проти ХАМАС, метою якої є знищення терористів. ЦАХАЛ вже завдав ударів по місцях дислокації бойовиків у Секторі Газа.

Також планується наземна операція у Секторі Газа. Наразі на кордоні Ізраїль зосередив сотні одиниць військової техніки.

Але 25 жовтня, у ЗМІ з'явилася інформація, що Нетаньяху готовий відстрочити введення військ, щоб вести переговори про заручників.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бойовики ХАМАСу та "Ісламського джихаду" пройшли підготовку в Ірані, - WSJ 5.00 5 1
Політика / Світ
27.10.2023 307
Еще материалы раздела «Світ»