<
НОВИНИ ДНЯ: В НАТО заявили про послаблення обмежень щодо ударів по території Росії  Піонтковський озвучив головне завдання Путіна щодо війни в Україні, яке він "продасть" росіянам  Рецепт салату з пекінської капусти з курячим філе та сиром  Пошуки інопланетного життя: Європейське космічне агентство обрало ціль наступної місії  Зеленський анонсував другий саміт миру: коли відбудеться  Зеленський назвав два шляхи тиску на РФ для закінчення війни  Як приготувати оладки з цукіні та пармезаном без борошна: рецепт від Савви Лібкінавсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.10.2023 303

Чи вплине зниження облікової ставки на курс долара

Зниження облікової ставки Національного банку України до 16% навряд чи вплине на курс долара. У тому числі тому, що фактичний рівень ставок на операції з банками не зміниться.

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний.

За його словами, Україна вже три тижні живе в режимі гнучкого курсоутворення і курс рухається в обидві сторони.

"Ми бачимо, що мета курсової стійкості та адаптації учасників ринку та самого ринку до нових умов, коли курс формується насамперед попитом та пропозицією, звісно, за участю НБУ, забезпечується. Ми не очікуємо жодного відчутного впливу на стан курсу та стан ринку з врахуванням сьогоднішнього рішення", - зазначив Пишний.

Як зазначив заступник голови НБУ Юрій Гелетій, під час переходу на систему "нижньої межі" щодо облікової ставки фактично рівень ставок за операціями Нацбанку з іншими банками не змінився.

"Тому ми не очікуємо, що рішення щодо встановлення облікової ставки негативно вплине на валютний ринок. Нашим пріоритетом залишатиметься збереження його стійкості", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи вплине зниження облікової ставки на курс долара 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.10.2023 303
Еще материалы раздела «Економіка»