НОВИНИ ДНЯ: Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, - Гарріс  Трамп остаточно показав, що не допомагатиме України відбитися від Росії – Politico  Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки  Археологи під час будівництва виявили давні скарби вікінгів  Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковородівсі новини дня
Політика
Україна
28.10.2023 505

Данілов підтвердив формування батальйону "Сибір" з росіян

На боці України воює багато росіян, які категорично виступають проти диктаторського режиму Володимира Путіна. Найближчим часом до ЗСУ приєднається ще не один батальйон із громадян Росії.

dscf5295_650x410_28.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на секретаря РНБО Олексія Данілова в ефірі телемарафону.

"Дійсно на нашому боці дуже багато воюють представників Росії, російських меншин, які виступають категорично проти режиму Путіна. І вони допомагають нам у цій боротьбі", - розповів Данілов.

Як відзначив секретар РНБО, такі випадки не є поодинокими, у зв'язку з чим найближчим часом "ми побачимо ще не один такий батальйон".

Водночас Данілов уточнив, що батальйон з росіян існує у лавах ЗСУ, втім розкрити інших деталей наразі не може.

"Це зовсім інші річ, зовсім інша ситуація", - додав секретар РНБО.

Батальйон "Сибір"

Першим інформацію про формування "Сибіру" поширив Bloomberg. Видання розповіло про батальйон, який об'єднав десятки росіян та представників етнічних меншин у Росії.

Згідно з даними видання, до його складу входять якути та буряти, які заявили про бажання здобути незалежність від Росії й розглядають перемогу України як крок до досягнення цієї мети.

Оценка материала:

5.00 / 2
Данілов підтвердив формування батальйону "Сибір" з росіян 5.00 5 2
Політика / Україна
28.10.2023 505
Еще материалы раздела «Україна»