<
НОВИНИ ДНЯ: Про що домовилися Путін та Кім Чен Ин: у господаря Кремля було дві мети – Портников  Як засолити огірки за 30 хвилин  Телескоп зафіксував галактику з чорною дірою масою як 200 мільйонів сонць  Експерти надали Раді безпеки ООН "неспростовні" докази використання Росією ракет з КНДР, - AP  Не тільки через війну. Чому Україну не беруть в НАТО  Рецепт вишневого пудингу  "Я оновив свої дані": очільник УГКЦ розповів про ставлення церкви до мобілізації духовенствавсі новини дня
Політика
Україна
27.10.2023 359

РФ понад місяць не застосовує ракети Х-101. Це найдовша пауза з початку війни

Росія вже понад місяць не атакує Україну бомбардувальниками та ракетами типу Х-101. Це найдовша пауза з початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Британії в Twitter.

Британська розвідка наголошує, що Росія використовує для атак інші можливості та засоби. Проте важкі бомбардувальники Ту-95МС та Ту-160 не застосовувалися для атак більше місяця. Раніше вони були основним методом для нанесення точних ударів.

У розвідці вважають, що Росія зменшила частоту ударів, щоб поповнити запаси крилатих ракет повітряного базування типу Х-101 (у НАТО мають маркування AS-23a KODIAK).

"Росія, ймовірно, використає будь-які нещодавно виготовлені боєприпаси дальньої авіації для ударів по українській енергетичній інфраструктурі протягом зими", - йдеться у повідомленні.

Також розвідка припускає, що окупанти доповнюватимуть будь-яку атаку безпілотниками, розробленими в Ірані, тобто "Шахедами".

Аналітики та експерти вважають, що цієї зимою окупанти не зможуть залишити українців без світла. При цьому росіяни вже почали атакувати енергосистему України. Були зафіксовані відключення у столиці, Київській, Житомирській, Рівненській та інших областях.

Українська влада та військові наголошують, що окупанти готуються до масованих атак. Українців закликають бути готовими до можливих відключень світла.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ понад місяць не застосовує ракети Х-101. Це найдовша пауза з початку війни 5.00 5 1
Політика / Україна
27.10.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»