<
НОВИНИ ДНЯ: Є небезпека та ризики: у Гідрометцентрі спрогнозували погоду до кінця травня  В Україні запровадять QR-код замість військового квитка – Арахамія  Як зробити ідеальну тортилью на сніданок: рецепт від фудблогерки  Багато сонця і тепла, подекуди – трохи дощів: прогноз на середу  Шоколадна криза в Україні: наскільки здорожчають солодощі та чого очікувати  В яких областях найбільше ухилянтів і скількох вже доправили до ТЦК – дані Нацполіції  Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Українівсі новини дня
Політика
Україна
27.10.2023 326

Вибори зараз неможливі, але треба обговорювати, як їх проводити після війни, - Корнієнко

Проводити вибори в Україні під час дії воєнного стану неможливо, але обговорювати, як їх проводити після закінчення війни, необхідно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого заступник голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка в ефірі телемарафону.

"Прямо зараз їх (вибори - ред.) провести неможливо, зараз діє воєнний стан. Обговорення післявоєнних виборів не означає, що завтра треба проводити вибори. Але обговорювати це треба. І знаходити шляхи якісного волевиявлення в повоєнний час", - сказав Корнієнко.

На його думку, треба вести дискусію про проведення виборів після війни й з парламентами різних країн, і з їхніми органами адміністрування виборів, і на рівні урядів.

Політик також наголосив, що питання організації післявоєнних виборів непросте й потребує дуже великих ресурсів: організаційних, фінансових і фізичних.

"Треба буде ухвалювати закон і встановлювати нові тимчасові правила. І вирішувати питання голосування наших переселенців за кордоном. Зокрема, і для цього треба взаємодіяти з іншими країнами", - зазначив Корнієнко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вибори зараз неможливі, але треба обговорювати, як їх проводити після війни, - Корнієнко 5.00 5 1
Політика / Україна
27.10.2023 326
Еще материалы раздела «Україна»