<
НОВИНИ ДНЯ: На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в мае  В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛКвсі новини дня
Політика
Світ
29.10.2023 396

Буде як зі Сталіним. Експерт оцінив, чи приховуватиме РФ смерть Путіна

У Російській Федерації не будуть приховувати смерть диктатора Володимира Путіна, ймовірно все пройде за тим же сценарієм, як і з колишнім "вождем" Йосипом Сталіним.

_gettyimages_1252235831_1_650x410_29.10.23

Про це в коментарі РБК-Україна розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Якщо Путін помре ще при владі, спочатку буде інформаційний вакуум. Потім раптово всі дізнаються, що вождь помер, і влаштовуватимуть йому помпезний похорон і ділитимуть владу. Це буде саме лайтовий варіант ситуації зі Сталіним", - заявив Коваленко.

Зауважимо, що згідно з офіційною версією, Сталіна виявили паралізованим 1 березня 1953 року на своїй дачі після крововиливу в мозок. Наступного дня в його кабінеті зібралося офіційне засідання бюро президії ЦК КПРС, до того ж за участю опальних членів, до цього формально вигнаних із цього органу, що сигналізувало про прийдешні зміни.

А вранці 4 березня в газетах з'явилося перше повідомлення про хворобу Сталіна, хоча вже на той момент були готові пропозиції щодо нового складу вищого керівництва СРСР. Датою смерті вважають 5 березня, по радіо про неї оголосили наступного ранку.

Чутки про смерть Путіна

Нагадаємо, 26 жовтня, увечері у Telegram-каналах з'явилася інформація про те, що російський диктатор Володимир Путін нібито помер.

Але вже 27 жовтня, глава Кремля з’явився на засіданні Ради безпеки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Буде як зі Сталіним. Експерт оцінив, чи приховуватиме РФ смерть Путіна 5.00 5 2
Політика / Світ
29.10.2023 396
Еще материалы раздела «Світ»