<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  "Росія - колхоз": пропагандисти РФ образились на дівчину з Донецька, яка яскраво описала стан речей в країні  Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
29.10.2023 399

ЗСУ успішно знищують позиції росіян на островах дельти Дніпра: нові дані аналітиків ISW

Українські військові знищують російські позиції та наглядові посади.

caf83bebd579bb2703fce0ada9a83a1c_29.10.23

ЗСУ утримують позиції в Кринках - на східному (лівому) березі Херсонської області. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Наталія Гуменюк повідомила, що українські війська здійснюють активні бойові операції на різних "підходящих" ділянках фронту в напрямку Херсонської області та ефективно ліквідують російські позиції та наглядові пункти на островах у дельті річки Дніпро.

Крім того, за даними ISW, російські війська здійснювали наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна, але 28 жовтня не досягли жодних підтверджених успіхів. Російський військовий блогер заявив, що елементи російського батальйону "Білі вовки" успішно атакували поблизу Кремінної.

28 жовтня Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували в районі Сіньківки та Іванівки та що російські війська не проводили наступальних операцій у напрямку Лимана.

Раніше стало відомо, що українські сили просунулися далі на південь під Антонівським автодорожнім мостом на північ від Олешок (7 км на південь від Херсона та 4 км від річки Дніпро).

Гуменюк зазначила, що га лівому березі Херсонської області Сили оборони України намагаються вести бойові дії максимально ефективно для тих ділянок, де це доречно. Втім, говорити про фізичне та географічне просування ще зарано.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ успішно знищують позиції росіян на островах дельти Дніпра: нові дані аналітиків ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
29.10.2023 399
Еще материалы раздела «Україна»