<
НОВИНИ ДНЯ: Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Бізнес
Економіка
29.10.2023 414

Очільник Нафтогазу пояснив, чому Україна продовжує транспортувати російський газ до ЄС

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов пояснив, чому наша держава продовжує транзит своє територією російського газу до ЄС.

В інтерв'ю "Радіо Свобода" Чернишов зауважив, що Україна робить це тільки тому, щоб підтримати європейський партнерів.

"Україна продовжує транзит російського газу виключно з метою підтримки наших європейських колег, європейських партнерів, певних країн Євросоюзу, особливо тих так званих land locked країн, які не мають виходу до морів. І на сьогодні вони потребують цього об'єму... Ми не можемо позбавити сьогодні деякі країни Євросоюзу, які, до речі, є нашими партнерами, можливості отримувати блакитне паливо і готуватися до зими", - сказав очільник Нафтогазу.

За словами Чернишова, Євросоюз заявив про те, що повністю відмовиться від споживання саме російського газу до 2027 року.

"Ми прагнемо, щоб це відбулося якомога швидше і скоріше, і до цього моменту. Бачимо, що певні процеси вже відбулися. Скорочення йде з кожним наступним місяцем. Але маємо пришвидшити цей процес і стимулювати це", - додав очільник НАК.

Чернишов зауважив, що угода завершиться до кінця 2024 року і що "ми не маємо намірів чи ініціативи її продовжувати".

Оценка материала:

5.00 / 2
Очільник Нафтогазу пояснив, чому Україна продовжує транспортувати російський газ до ЄС 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
29.10.2023 414
Еще материалы раздела «Економіка»