<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
30.10.2023 284

Як вплине на військову підтримку України зміна спікера Палати представників США: відповідь експерта

Процедурні труднощі можуть бути, але допомога Україні нікуди не подінеться, вважає експерт.

39a3eb6340227d60438f28f82db3d720_30.10.23

Новий Спікер Палати представників США не змінить фундаментальних речей, які стосуються фінансової допомоги Україні. Пише ТСН. 

Про це заявив політолог із Вашингтону Андрій Піонтковський на телеканалі "Еспресо".

Які вимоги США ставлять перед Україною

"Не будемо перебільшувати роль спікера Палати представників США. Вона важлива у процедурних питаннях. Він може затягувати, але він не змінить фундаментальних речей, які стосуються фінансової допомоги Україні. За неї виступають 3/4 членів Палати представників. Всі демократи - 100%, і як мінімум приблизно половина республіканців", - зазначив він.

За його словами, за Україні голосуватимуть за умови якщо буде контроль.

"Цю пісню нам два роки співають всі путінські агенти", - зауважив Піонтковський.

Крім того, він зазначив, що процедурні труднощі можуть бути, але допомога Україні нікуди не подінеться.

"А друга умова, що президент Байден має окреслити чітку мету цієї допомоги. Вважаю, що за Байденом це не затримається. Тим більше, що в його історичній промові він говорив про те, що допомога надається Україні для того, щоб вона змогла викинути російських агресорів з усієї території", - додав він.

Зауважимо, що республіканець Майк Джонсон став новим спікером Палати представників у Конгресі США. Його вважають одним з найбільш відданих прихильників колишнього президента США Дональда Трампа. В ОП пояснили, чи вплине це на підтримку України Америкою та як будуватимуться відносини з новим спікером.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як вплине на військову підтримку України зміна спікера Палати представників США: відповідь експерта 5.00 5 2
Політика / Світ
30.10.2023 284
Еще материалы раздела «Світ»