<
НОВИНИ ДНЯ: Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умовувсі новини дня
Політика
Україна
30.10.2023 392

Росія намагається "посадити" Україну за стіл переговорів: військовий оглядач про бої за Авдіївку

Російська армія намагається оточити Авдіївку для переговорів з Україною.

eb9a1aff2743f2cc6793aedb434af56c_30.10.23

Військовий оглядач Денис Попович каже, що в Росії вважають, якщо їм вдасться захопити Авдіївку, це буде можливість провести перемовини з Україною і домогтися "замороження" війни на умовах Кремля. Пише ТСН. 

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Я не знаю чому вони вважають, що ми погодимося вести перемовини з ними. Але при досягненні цієї мети вони розраховують на те, що "посадять" Україну за стіл перемовин для того, щоб зупинити цю війну на актуальній лінії фронту. Тобто з урахуванням тих територій, які вони захопили, зокрема на Херсонщині, в Запорізькій, Донецькій області. А далі, ймовірно, вони планують накопичувати сили і в якійсь середньостроковій перспективі знову розпочати наступ вже на більш вигідних умовах", - розповів експерт.

За його словами, окупанти будуть продовжувати продавлювати оборону ЗСУ в Авдіївці.

"Ситуація там важка, окупанти далі будуть перекидати туди підкріплення для того, щоб здійснити оточення Авдіївки і домогтися цілей. Вони йдуть вперед, у них є певні успіхи на півночі Авдіївки, оскільки саме там вони зараз просунулись до залізниці. На півдні від Авдіївки в них менше просувань, частково там ЗСУ намагаються відбивати позиції РФ", - зазначив військовий оглядач.

В загальному вимірі окупанти вважають, що міжнародна ситуація зараз для них є сприятливою стосовно таких цілей, оскільки незрозуміло що буде з допомогою від США Україні.

Нагадаємо, експерт пояснив, чи може повторитися сценарій Бахмута в Авдіївці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія намагається "посадити" Україну за стіл переговорів: військовий оглядач про бої за Авдіївку 5.00 5 1
Політика / Україна
30.10.2023 392
Еще материалы раздела «Україна»