<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні на 30 квітня: що прогнозують синоптики  Росіянин зарізав двох українських військових у Німеччині: все, що відомо про трагедію  Чому на Великдень заведено фарбувати яйця, а потім битися крашанками  В Україну прийшов антициклон: якої погоди варто очікувати 30 квітня  Новий контрнаступ ЗСУ: аналітики оцінили перспективи  Війна в Україні триватиме до виборів у США – Боррель  Генерал-лейтенант ЗСУ назвав найкращий напрямок для контрнаступу Українивсі новини дня
Політика
Україна
30.10.2023 456

“Культура ненависті до інших народів”: Зеленський прокоментував події в Махачкалі

Український лідер вважає невипадковими антисемітські висловлювання президента РФ та голови російської дипломатії.

b33613083a67f7e0005b85b67913d9cc_30.10.23

Президент України Володимир Зеленський прокоментував жахливе відео з російської Махачкали, де розлючений натовп увірвався в аеропорт у пошуках громадян Ізраїлю на рейсі з Тель-Авіва. За його словами, ці події невипадкові. Пише ТСН. 

У своєму дописі на платформі Х (раніше Twitter) Зеленський зауважив, що цей випадок не поодинокий в РФ.

“Це частина масово поширеної в Росії культури ненависті до інших народів, яку пропагують державне телебачення, експерти та влада. За останній рік російський міністр закордонних справ дозволив собі низку антисемітських висловлювань. Російський президент також використовував антисемітські образи. Для російських пропагандистів на офіційному телебаченні риторика ненависті є звичною справою. Навіть нинішня ескалація на Близькому Сході спричинила антисемітські заяви російських ідеологів”, - заявив український президент.

За його словами, російський антисемітизм і ненависть до інших націй системні та глибоко вкорінені.

“Ненависть – це те, що спонукає до агресії й терору. Ми маємо працювати разом, щоб протистояти ненависті”, - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, у неділю, 29 жовтня, у російському місті Махачкалі, столиці переважно мусульманського Дагестану, натовп радикально налаштованих чоловіків увірвався до аеропорту. Агресивні люди влаштували обшук у приміщеннях у пошуку “євреїв”, що прилетіли з Ізраїлю.

Оценка материала:

5.00 / 2
“Культура ненависті до інших народів”: Зеленський прокоментував події в Махачкалі 5.00 5 2
Політика / Україна
30.10.2023 456
Еще материалы раздела «Україна»