<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
31.10.2023 287

Чи зможе Захід одночасно забезпечити зброєю Україну та Ізраїль: прогнози аналітиків

Ізраїльський конфлікт підвищить попит на виробництво зброї, вже піднятий Україною.

f7b1a9065ad1de2dcd676c8e2ad1913a_31.10.23

Через події на Близькому Сході Захід занепокоєний тим, що можуть початися проблеми з нестачею артилерійських снарядів та іншого озброєння для України. Пише ТСН. 

Про це йдеться у матеріалі WSJ.

"Звичайно, існують побоювання з приводу конкуренції за військові ресурси через обмежені виробничі потужності. У Європі та США виникне ще більша потреба в цих обмежених виробничих потужностях", - заявив генеральний директор шведського управління оборонної техніки Йоран Мортенссон.

Водночас генсек Нато Єнс Столтенберг відзначив, що оборонна промисловість країн-членів НАТО не має достатніх резервних потужностей, щоб реагувати на кризи, подібні до нинішньої.

"Нам потрібно більше цього, щоб гарантувати, що у нас буде продукція, коли вона нам знадобиться", - сказав він.

Озброєння дорожчає

"Якщо 155-міліметрові артилерійські снаряди стандарту НАТО коштували приблизно 2100 доларів за штуку до вторгнення Росії в Україну, зараз ціна цих снарядів зросла в чотири рази, приблизно до 8400 доларів", - пише видання.

Західні політики закликати оборонні компанії розширити потужності та прискорити виробництво. У відповідь представники компаній попереджують, що їм потрібні гарантії того, що попит не впаде після припинення бойових дій, що призведе до скорочення інвестицій компаній, як це траплялося в минулому.

"В обох конфліктах використовуються різні озброєння, проте ситуація може змінитися, якщо військові дії поширяться на територію Ізраїлю", - зазначили там.

Для прикладу,General Dynamics, найбільший виробник артилерійських снарядів в США, заявила, що очікує, що ізраїльський конфлікт підвищить попит, вже піднятий Україною.

Зазначимо, що експерти дедалі частіше починають говорити про загрозу Третьої світової війни. Зокрема, до неї може призвести ескалація воєнного конфлікту на Близькому Сході.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи зможе Захід одночасно забезпечити зброєю Україну та Ізраїль: прогнози аналітиків 5.00 5 1
Політика / Світ
31.10.2023 287
Еще материалы раздела «Світ»