<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня попередила про заморозки: де суттєво опуститься температура  Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітервсі новини дня
Політика
Україна
31.10.2023 600

Коли Україна може отримати F-16 і скільки літаків треба: відповідь Повітряних сил

Перші винищувачі F-16, ймовірно, з'являться в Україні навесні 2024 року. При цьому вистачило б близько 150 літаків, щоб ефективно захистити повітряний простір країни.

f_16_gettyimages_1242862861_1_650x410_31.10.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону.

"Дати кожний чиновник у Європі чи в США, лідер думок чи урядовець озвучує. І в усіх різні дати. Ми поки що опираємося на весну, адже, якщо розпочався процес тренування наших пілотів уже з авіаційними інструкторами, то в принципі, думаю, можна розраховувати на ті заяви, які зробила українська влада", - сказав Ігнат.

При цьому Ігнат не приховує, що Україна хоче отримати літаки-инищувачі "якомога швидше, а швидше за F-16 не вийде отримати нічого".

"Тому чекаємо з нетерпінням наших льотчиків з навчання. Процес навчання дійсно є непростим, підготовка інфраструктури не є простою, підготовка інженерів також не є простою", - зауважив речник.

Скільки сучасних винищувачів треба Україні

Як зазначив Ігнат, загалом півтори сотні сучасних винищувачів могли б дозволити ефективно захищати повітряний простір України.

"Півтори сотні - це та кількість, яка б дозволила захищати нашу країну, її повітряний простір. Це в перспективі, коли ми замінемо весь парк радянської застарілої (і морально і фізично) техніки на F-16, можливо інший тип літака, наприклад Gripen", - додав він.

F-16 для України

Раніше екс-міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що чекати на постачання західних літаків можна не раніше Нового року. Своєю чергою, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україні нададуть американські винищувачі F-16 після завершення навчання пілотів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли Україна може отримати F-16 і скільки літаків треба: відповідь Повітряних сил 5.00 5 1
Політика / Україна
31.10.2023 600
Еще материалы раздела «Україна»