<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травня  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Ніхто не допоміг. Як українці єдині у світі рятували грузинів під час війни, яку розв'язала РФ  У ЦНАПі не оновлюються дані військовозобовʼязаного: що робити в такому випадкувсі новини дня
Політика
Світ
31.10.2023 356

"Ніхто не вірить у перемогу, як я": журнал Time присвятив обкладинку Зеленському

Анонімні співрозмовники в оточенні президента розповіли авторові статті, що Зеленський "почувається зрадженим західними союзниками".

3c7b1d484a2cdebc55f4baeeb682c21f_31.10.23

Американський журнал Time присвятив обкладинку нового номера й основну статтю президенту України Володимирові Зеленському. Пише ТСН. 

"Ніхто так не вірить у нашу перемогу, як я. Самотня боротьба Володимира Зеленського", – йдеться на обкладинці журналу за листопад. Саме ці слова про віру в перемогу президент сказав в інтерв'ю Time після поїздки до США у вересні.

Автор статті Саймон Шустер розповідає, з якими труднощами зіткнувся Зеленський, аби втримати увагу міжнародної спільноти до війни в Україні, зокрема США, особливо після вибуху конфлікту в Ізраїлі.

"На початку російського вторгнення місія Зеленського полягала в тому, щоб зберегти симпатії людства. Тепер його завдання ускладнилося. У своїх закордонних поїздках і президентських телефонних дзвінках йому потрібно переконувати світових лідерів, що допомога Україні відповідає їхнім власним національним інтересам, що це, як сказав Байден, "принесе дивіденди". Досягти цього стає все важче, оскільки глобальні кризи помножуються", – йдеться у матеріалі.

Проблема корупції

Також автор статті звертає увагу на проблему корупції в Україні.

На думку Саймона Шустера, в останні місяці питання корупції погіршило відносини Зеленського з багатьма його союзниками.

"Напередодні візиту до Вашингтона Білий дім підготував для українців список антикорупційних реформ. Один із помічників, який їздив із Зеленським до США, сказав мені, що ці пропозиції стосуються найвищої ланки державної ієрархії. "Це не були пропозиції", – каже інший радник президента. "Це були умови", – пише журналіст.

Інший чиновник заявив Шустеру, що найбільше Зеленський "почувається зрадженим своїми західними союзниками".

Нагадаємо, перша леді Олена Зеленська потрапила до списку 100 найвпливовіших людей світу за версією Time.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Ніхто не вірить у перемогу, як я": журнал Time присвятив обкладинку Зеленському 5.00 5 2
Політика / Світ
31.10.2023 356
Еще материалы раздела «Світ»