<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
31.10.2023 666

Сили швидкого реагування морської піхоти США рухаються до східного Середземномор’я – ЗМІ

За словами двох офіційних осіб, сили швидкого реагування морської піхоти США рухаються до східної частини Середземного моря — на тлі занепокоєння щодо переростання війни в Газі в регіональний конфлікт.

_31.10.23

Про це інформує CNN. Пише ТСН. 

26-й експедиційний підрозділ морської піхоти на борту десантного корабля USS Bataan останніми тижнями діяв у водах Близького Сходу, але наприкінці минулого тижня він почав прокладати шлях до Суецького каналу, повідомили офіційні особи.

Bataan зараз знаходиться в Червоному морі і, як очікується, незабаром перейде в східне Середземне море, сказав один чиновник.

Цей крок розмістить підрозділ морської піхоти ближче до Лівану та Ізраїлю, оскільки США попереджають своїх громадян залишити Ліван. Однією з типових завдань експедиційного підрозділу морської піхоти є допомога цивільним особам в евакуації.

CNN звернувся до міністерства оборони США за коментарем.

Раніше Білий дім заявив, що було б «нерозсудливо і безвідповідально» не планувати можливу евакуацію американських громадян з Близького Сходу, включаючи Ізраїль і Ліван. Але тоді координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі сказав: «Ми зараз не на етапі виконання».

Але вже за кілька днів, коли Ізраїль розширив свою наземну кампанію в Газі, посольство США в Бейруті знову закликало американців «залишити зараз», попередивши, що найкращий час покинути країну — «до кризи».

Раніше цього місяця Державний департамент США підвищив рівень рекомендацій для подорожей до Лівану минулого тижня до рівня 4: не подорожувати.

Також США попередили про «підвищений ризик» переростання війни між Ізраїлем і ХАМАСом у ширший регіональний конфлікт, попри зусилля адміністрації президента Джо Байдена стримати бойові дії в Газі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовий корабель ВМС США, який діяв на Близькому Сході, обстріляли біля узбережжя Ємену.

Додамо, що Іран через ООН застерігає Ізраїль від продовження наземного наступу в Газі. В іншому разі Тегеран втрутиться у війну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сили швидкого реагування морської піхоти США рухаються до східного Середземномор’я – ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
31.10.2023 666
Еще материалы раздела «Світ»