<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Політика
Світ
31.10.2023 385

Кому вигідні єврейські "погроми" у Дагестані і хто за ними стоїть: Фейгін зауважив важливу деталь

На думку Фейгіна, ФСБ навмисно спровокувала радикальних ісламістів на виступи, щоб виявити та знешкодити особливо агресивних.

4d2fee2ab2d9ba857791aa18e8f3ad0f_31.10.23

За "єврейськими погромами" в аеропорту Махачкали в Дагестані, які стались в ніч на 30 жовтня, можуть стояти співробітники ФСБ Росії. Пише ТСН. 

Навіщо це здалося російським спецслужбам, пояснив російський журналіст та правозахисник Марк Фейгін в інтерв'ю "Фокусу".

Фейгін каже, що учасники "погромів" у Махачкалі – це члени салафітського угрупування, яке завжди вороже ставилось до діяльності євреїв та Ізраїлю. Також їх підозрювали у нелояльності до кремлівського режиму. Тому радикалів навмисно спровокували на виступи, щоб виявити та "знешкодити".

Правозахисник звертає увагу, що учасники "погромів" змогли дістатись до готелю, потім – до аеропорту, вибрались на злітну смугу. І за цей час їх ніхто не зупинив.

"Це все виглядає дуже дивно. Тому що коли потрібно, там ніхто не пікне, особливо – в Дагестані. А тут годинами все продовжується, бушує і нічого", – зазначив Фейгін.

За його словами, зазвичай до придушення бунтів в РФ підключають Росгвардію, і навіть армію. Однак цього разу нічого не робилось спеціально.

"Думаю, їх (учасників заворушень. – Ред.) усіх переписали й будуть далі "відклацувати". Будуть боротись з салафітським підпіллям, яке загрожує Кавказу і Дагестану", – підсумував Марк Фейгін.

Для довідки: Салафізм – є радикальною течією ісламу. Салафіти закликають мусульман очистити іслам від будь-яких нововведень і впливу Заходу, жити у повній відповідності до вимог Корану і шаріату.

Нагадамо, що у неділю ввечері, 29 жовтня, до 1,5 тисячі розлючених місцевих дагестанців захопили аеропорт Махачкали в пошуках євреїв, які начебто прилетіли з Ізраїлю.

Унаслідок масових заворушень в аеропорту столиці Дагестану постраждали понад 20 людей, аеродром розгромлений. ТСН.ua зібрав все, що відомо про єврейські "погроми" в Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кому вигідні єврейські "погроми" у Дагестані і хто за ними стоїть: Фейгін зауважив важливу деталь 5.00 5 2
Політика / Світ
31.10.2023 385
Еще материалы раздела «Світ»